Landgeitenkeuring bij het Boerenbondsmuseum

Zondag 12 augustus a.s. kunt u komen kijken naar het prachtige Landgeitenras. Het landgeit is een Oudhollands ras en daarmee levend erfgoed. Dit ras wordt zowel hobbymatig gehouden als voor natuurbegrazing ingezet. De dag begint om 11.00 uur met een landgeitenkeuring. Deze keuring wordt georganiseerd door de Landelijke Fokkersclub afdeling Zuid. Vanaf 11.00 uur staan de geiten en bokken weer in de rij om zich te laten keuren, zodat ze weer goedgekeurd aan de fokkerij deel kunnen nemen.

Ieder jaar opnieuw wordt door keurmeesters gekeken of ze voldoen aan de kenmerken die een landgeit hoort te hebben. Kom gerust een kijkje nemen bij deze keuring. Verder worden er in de ambachtsgebouwen weer verschillende demonstraties gegeven en is ook onze jaartentoonstelling te bezichtigen.

Er zijn demonstraties van een tingieter en kinderen mogen deze zondag een klompje schilderen. Het museum is deze zondag open vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur.