Historische optocht, lentemarkt en winkels open in Hartje Gemert

Op zondag 28 april is er voldoende te zien en te beleven in hartje Gemert. Deze middag vindt de jaarlijkse historische optocht van het Boerenbondsmuseum plaats, organiseert VVV Gemert-Bakel een gezellige lentemarkt en zijn de winkels in Hartje Gemert geopend.

De lentemarkt op het Ridderplein begint om 12.00 uur. De historische optocht begint om 14.00 uur. De optocht gaat via het Ridderplein, Kerkstraat, Nieuwstraat, Haageijk en Pandelaar naar het museum (Pandelaar 106). Op deze dag opent het Boerenbondsmuseum voor een keer gratis haar deuren. Zowel de markt als het museum zijn om 17.00 uur gesloten. Ook zijn de winkels in hartje Gemert en beide molens (de Volksvriend en de Bijenkorf) geopend.

De historische optocht van het Boerenbondsmuseum geldt als de traditionele seizoenopener van het museum. De optocht toont het leven in een Brabants dorp in de periode 1900 – 1940. Op diverse wagens worden tradities en ambachten getoond, maar ook is een greep van gereedschappen, machines en kledij uit de uitgebreide museumcollectie te zien. Allerlei personages die in die periode kenmerkend waren voor de Brabantse bevolking lopen mee. De optocht wordt voorafgegaan door koetsen, paardenspannen en oude auto’s.