Schapendag in het Boerenbondsmuseum

Zondag 26 mei a.s. staat in het teken van schapen en de wol die ze produceren. U kunt genieten van demonstraties schapen scheren en schapen drijven. Met de wol van schapen kun je ontzettend veel doen. Ook dat kun je allemaal bekijken.

Wol van een schaap is erg vet, dus moet eerst gewassen worden alvorens het verder verwerkt kan worden. Je kunt dan ook genieten van demonstraties wol verven, spinnen, weven, vilten, breien, etc. Kinderen worden aan het werk gezet en kunnen zelf weven, spinnen, breien en vilten. Ieder kind kan daarna trots met een eigen werkje huiswaarts keren.

Marieke Kodde is aanwezig met haar KoddeKudde en border collies. Zij is herder en demonstreert het schapendrijven, dat is prachtig om te zien. Er is ook een informatie kraam met allerlei attributen die te maken hebben met het schapendrijven, honden en schapen houden en wolbewerking; kortom zeer educatief.

Muziek wordt verzorgd door Mathieu Dortmans met zang en zijn keyboard. Het museum is deze middag geopend van 13.00u tot 17.00u.