Home

 

Volendam van het Zuiden in het Boerenbondsmuseum

Tijdloze muziek en gezelligheid met de prijzen van vroeger: Volendam van het Zuiden is al jaren een succesnummer. De kaartverkoop voor het muziekfestijn op het plein van het Boerenbondsmuseum is al gestart.

In navolging van de succesvolle SBS6-showreeks The Tribute, Battle of the Bands, eert Volendam van het Zuiden dit jaar de grootste sterren uit de muziekwereld. De Gemertse gitarist Theun Sterken is één van de vijf vertegenwoordigers van de bekende band Brucified, die als MENT2B in het Boerenbondsmuseum komen optreden. Ze brengen samen meerstemming nummers van Bruce Springsteen plus een set met countryclassics. Vlaming Hervé Mertens zingt George Baker en Creedence Clearwater Revival en Peter van de Greef laat het even rauwe stemgeluid van Joe Cocker herleven. Pedro Cremers (Tom Jones) en lokale toppers Maickel (Andre Hazes) en Tim Manders (Elvis Presley, The Stray Cats, Waylon Jennings) brengen de rock-‘n-roll en country naar het dorpsplein.

Vaste gasten Laura & Mark, Amber en Kees en Sonja zijn ook deze editie present. Zij hebben een druk tourschema, maar laten graag een gaatje vrij voor Volendam van het Zuiden. Laura & Mark reizen deze zomer met schlagerkoningin Andrea Berg door Duitsland. Samen met Amber en hitmaker Toby Gad (John Legend, Beyoncé) hebben zij de afgelopen maanden aan nieuwe eigen nummers geschreven, waarvan ze misschien wel een voorproefje geven.

Kees en Sonja zijn ambassadeurs van de Palingsound en die is onlosmakelijk verbonden met Volendam van het Zuiden. “Volendam staat symbool voor het nostalgische muziekgevoel dat mijn broer Ferry en ik met vele anderen delen”, legt medeorganisator Pedro van den Elzen uit. Samen met je ouders in de auto, op weg naar een pretpark vanaf de achterbank meezingen, met een cassettebandje vol golden hits van The Cats, BZN en The King. Dat gevoel willen we ieder jaar terugbrengen en met anderen delen. Volendam van het Zuiden is daarom laagdrempelig van opzet. 10 euro voor 10 uur muziek en de consumptieprijzen van vroeger, is in deze dure tijd uniek.”

Bijzonder is ook de komst van Kees Versluys. Het grote publiek kent hem als Paul Anka van de Soundmixshow. Die beelden gingen de wereld over, omdat hij tijdens zijn performance frontaal in botsing kwam met een camera en onverstoorbaar doorging terwijl het bloed uit zijn voorhoofd gutste. “Zijn optreden in Gemert is zo speciaal”, zegt medeorganisator Ferry, “omdat hij een muzikaal eerbetoon, zeg maar een ‘a tribute to a tribute’, brengt aan twee van zijn overleden muzikale vrienden. Ben Spierings en Mark Elbers stonden verschillende keren op het podium van Volendam van het Zuiden en worden nu door iedereen gemist. Dat zullen dus voor hem, maar ook voor ons en het publiek emotionele momenten zijn.”

“De herinneringen aan de vrijwilligers van het Boerenbondsmuseum die ons in de afgelopen periode ontvallen zijn, worden eveneens gekoesterd. Een voorbeeld van zo’n gouden kracht was Jos van de Wijgert. Wij noemden hem altijd de man van staal, omdat zijn inzet onverwoestbaar leek. Volendam van het Zuiden wordt gedragen door de museumvrijwilligers. Als waardering voor hun grote inzet mogen zij er de hele dag gratis bij zijn.”

Een van de gezichten van het eerste uur, Pieter van Boxtel, geeft dit jaar de microfoon door aan een nieuwe presentator, zanger-entertainer Jim Termeulen. Deze Brabantse Hagenees is de Frans Bauer van de Hofstad. Hij bouwt het feestje op dat met een spetterende afterparty de door sfeermakers van HIT ITH afgesloten wordt. “Wij vinden het fantastisch dat Volendam van het Zuiden Gemerts begint en afgesloten wordt. Forever Young deejay Bernard Janssen (’t Höfke) bijt het spits af en Ivo van Rossum brengt samen met zanggenoot Peter van Vijfeijken (Five4You) de muziekmarathon in polonaise over de meet.”

Kaarten reserveren

Kaarten kunnen gereserveerd en besteld worden bij het Boerenbondsmuseum. Bel voor het bestellen van kaarten bellen naar 0492-366444 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (met voor- en achternaam, aantal kaarten en telefoonnummer). De organisatie neemt dan contact op. Kaarten kosten € 10,00 per stuk in de voorverkoop, aan de kassa op de dag zelf € 12,50 per stuk.
 
⚠️ Let op: Tijdens Volendam van het Zuiden is het museum gesloten en zijn de museumgebouwen niet te bezoeken.
‼️ Ook jaarkaarthouders van het museum dienen voor deze middag kaarten te kopen. De reguliere jaarkaarten zijn niet geldig!