Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/clients/client36687/web59568/web/media/widgetkit/widgets/lightbox/lightbox.php on line 49

2 augustus: oogstdag in het Boerenbondsmuseum

Op zondag 2 augustus wordt op de akkers en velden van het museum weer hard gewerkt. Die dag wordt er volop geoogst met handkracht en de hulp van het paard. U kunt zien hoe er een mijt gezet wordt en er wordt koren onder de hooikap opgetast. Kom de sfeer van zo’n oogstdag zelf proeven!

Tijdens de zomervakantie worden ook geregeld allerlei demonstraties gegeven en ambachten getoond. Ook zijn de gebouwen van het museum gewoon geopend. Voor kinderen zijn er deze periode diverse leuke en gratis activiteiten waar ze aan kunnen deelnemen. Zo is er elke dinsdagmiddag een gratis huifkartocht, op woensdagmiddag mogen kinderen iets vlechten van wilgentenen ,donderdagmiddag mogen kinderen een pannenkoek bakken en op vrijdagmiddag rondjes draaien in de draaimolen of schommelen in de schuitjes tot ze er genoeg van hebben.

Belangrijk voor het museum wordt bezocht

Het museum heeft alle benodigde maatregelen getroffen om iedereen een prettig en veilig museumbezoek te bieden werken. Ondanks de versoepelingen blijft het voorlopig nodig, dat alle bezoekers hun bezoek vooraf, bij voorkeur, telefonisch reserveren via (0492) 36 64 44. De richtlijnen van RIVM en overheid zijn leidend.