Koemelk kampioenschap bij het Boerenbondsmuseum

Koeien melken deed men vroeger met de handen. Als je het zag, dan leek het heel eenvoudig, maar het is moeilijker dan gedacht. Kom het zelf maar eens proberen. En als je het onder de knie hebt dan is het nog de kunst om de melk in de emmer te krijgen. Groot en klein kan zich op zondag 16 juni komen bewijzen en proberen om “Kampioen Koemelken” te worden. Wie melkt de meeste melk in een bepaalde tijd! Er zijn leuke prijsjes mee te winnen.

Tegenwoordig rijden grote tankwagens met melk naar de fabriek, vroeger ging dat met de melkwagen. Zo’n melkwagen is in het museum ook te bewonderen. En wat deed men met de melk? Dat kun je zien in onze eigen melkfabriek.

Tevens is het wasdag. U kunt zien hoe er vroeger gewassen werd. Vaak werd de witte was te drogen gelegd op het gras. Door de zon werd de was natuurlijk nog witter! Kinderen mogen het zelf een proberen. En de kinderen kunnen leren met pitriet te vlechten. De muziek komt deze keer uit Volkel door blaasorkest De Hannemanne; die staan garant voor gezelligheid!

Op 16 juni is het museum geopend van 13u tot 17u en behalve deze activiteiten ook weer tal van demonstraties in de verschillende ambachtsgebouwen van het museum.