Harrie Verkampen draagt voorzitterschap Boerenbondsmuseum over

Op vrijdag 28 juli a.s. draagt Harrie Verkampen het voorzitterschap over aan Toos van Katwijk. Voor het moment van de officiële overdracht is gekozen voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest gepland. Een mooie gelegenheid om dit bijzondere moment samen met de vrijwilligers te vieren.

Sinds de start van het Boerenbondsmuseum stond Harrie aan het roer en heeft het museum een enorme groei doorgemaakt. Zowel in museumgebouwen en -activiteiten, als bezoekers en vrijwilligers. Maar met behoud van het unieke en authentieke karakter zoals het sinds de allereerste dag was. Door zijn vertrek nu al kenbaar te maken wil Harrie Toos alle ruimte bieden om te wennen aan haar nieuwe rol van voorzitter.

Er staat een geweldige club vrijwilligers waarmee we elke dag samen werken om een prachtig museum en Brabants gedachtegoed in stand te houden

Toos: “Ik heb me de afgelopen weken vaak afgevraagd of ik er wel klaar voor ben om deze verantwoordelijkheid over te nemen want er komt veel bij kijken.” “Maar ik doe het niet alleen. Er staat een geweldige club vrijwilligers waarmee we elke dag samen werken om een prachtig museum en Brabants gedachtegoed in stand te houden,” aldus Toos.

Harrie blijft als vrijwilliger wel verbonden aan het museum. “Ik blijf sowieso bij het toneelstuk over Gerlachus van den Elsen betrokken en wil me ook blijven inzetten om de authenticiteit van het museum te behouden. En ook bij het archief ligt nog een mooie klus. Dus voorlopig zijn ze nog niet van me af, maar het zal allemaal wel wat minder zijn. En dat is goed zo.”

Toos van Katwijk nieuwe voorzitter Boerenbondmuseum