• De Markt in Gemert anno 1911 (ter hoogte van het huidige gemeentehuis en De Keizer)
  • De tram anno nu
  • Reclamebord De Goede Moordenaar - Stoomtram Helmond - 's Hertogenbosch
  • Centrum van Gemert anno 1910
  • De Locomotief van De Goede Moordenaar in vervlogen tijden

Met Pasen naar het Boerenbondsmuseum

Het is volop lente in het Boerenbondsmuseum! Zo kunnen bezoekers en wandelaars het eind maart geboren veulen bewonderen tijdens een wandeling over het karrespoor. En ook  tijdens eerste en tweede paasdag is er bij het Boerenbondsmuseum voldoende te genieten van jonge dieren in de kinderboerderij want deze staan te trappelen om weer lekker naar buiten te gaan. En zoals elk jaar kunnen kinderen op beide dagen kuikentjes kijken en knuffelen.

Op 1e Paasdag mogen kinderen gratis een ritje met de ponykar maken. Kinderen kunnen op beide dagen leuke versieringen maken om thuis op te hangen.

Op 2e Paasdag is er twee keer een voorstelling van het poppentheater van Alda Loeffen, genaamd “Toveroma en de Dinodraken”. Oma Alda maakt Dinodraken voor haar kleinkind, het Windekind, dat af en toe komt aanwaaien. Maar als ze gaan bijten moet er getoverd worden. Hoe gaat dat aflopen??? Kom zelf maar kijken!

Na de voorstelling mogen de kinderen de Dinodraken nog even uitlaten op het museumterrein.

Tijdens Pasen worden in de diverse gebouwen van het Boerenbondsmuseum uiteraard ook weer tal van ambachten gedemonstreerd. Het museum is beide dagen geopend van 13u tot 17u.