• Schooltje

Nostalgische kermis in het Boerenbondsmuseum

Het is weer drie dagen lang zwieren, zwaaien en rondjes draaien bij het Boerenbondsmuseum. Want op zaterdag 20 juli tot en met maandag 22 juli (elke dag van 13.00 tot 21.00 uur) is er weer de jaarlijkse nostalgische kermis! Dit jaar is de kermis groter dan ooit tevoren.

Ook dit jaar zijn er weer tal van attracties die doen denken aan de kermis van een Brabants dorp begin vorige eeuw. Zo zijn er weer de mallemolen (uit 1874), de luchtschommel (uit 1924), de kop van jut (uit 1936) en de zweefmolen. Maar ook kan er weer gevist worden naar leuke prijsjes, is er een grabbelton, is de balgooiwagen aanwezig, kan er touwtje worden getrokken, kan er worden blik gegooid, staat er een rad van avontuur en kun je in de toekomst kijken met een heuse waarzegster. Er zijn ook diverse nieuwe attracties: buks schieten, kegelspel, katapult schieten, drie op een rij en ringwerpen. Ook staan er weer enkele authentieke zigeunerwoonwagens en kan er op een kleine pony worden gereden. Ook de inwendige mens komt aan bod: zo zijn er oliebollen en pannenkoeken en is er een snoep- en ijskraam.

Naast de normale entreeprijs van het museum betaalt u slechts 10 eurocent per attractie. Kortom, drie dagen volop plezier voor jong en oud, met ouderwets lage prijzen. Behalve leuke kleine prijzen zijn er ook waardepunten te winnen. Door deze punten te verzamelen kun je kiezen uit grotere prijzen in onze prijsjescorner.

foto: Jo van Es