• Schooltje

19 mei: modeshow in het Boerenbondsmuseum

Zondag 19 mei wordt in het Boerenbondsmuseum een modeshow van Brabantse klederdracht gehouden met als titel 'van boven tot onder goed!'.

De kleding die wordt getoond is permanent tentoongesteld in het plattelandsschooltje van het museum. De collectie geeft een beeld van kleding en gewoontes van begin vorige eeuw rond diverse gebeurtenissen in het leven: doop, heilige communie, huwelijk en rouw maar ook het dagelijkse leven. Een groot gedeelte is afkomstig van de in 2010 gestorven Mevrouw Fien van Berlo-Brax uit Handel. Kinderen kunnen deze middag spelen met speelgoed uit die periode.

De modeshow wordt deze middag drie keer gehouden op het dorpspleintje van het museum: 14.00u, 15.00u en 16.00u.

Verder deze middag boter maken in de handkrachtzuivelfabriek en kantklossen. Kinderen mogen vlechten met wilgentenen. Muziek: accordeonist Jan van de Ven en kompanen.

Het museum is geopend van 13u tot 17u.