• Schooltje

Hemelvaartsdag in het Boerenbondsmuseum

Het is inmiddels een traditie geworden dat op Hemelvaartsdag de valkenier in ons museum in actie komt. Hij brengt diverse roofvogels en uilen mee die je van dicht bij kunt bekijken en volop aan het werk kunt zien. Er zijn die middag diverse demonstraties. Het is prachtig om die vogels te zien vliegen. Voor sommige kunstjes die de vogels doen wordt medewerking gevraagd van kinderen uit het publiek. En voor je het weet sta je op de foto met een grote uil op je hoofd.

Tussen de demonstraties door kun je genieten van diverse gerechten uit Grootmoeders Tijd. Heerlijk om te proeven en om oude herinneringen op te halen. We hebben bij ons museum zelf een mooie groetentuin uit die tijd. Dus een middag waar van alles te beleven, te zien en te proeven is! Het museum is deze middag geopend van 13.00u tot 17.00u.