• Schooltje

“Van Ambacht naar Hobby” bij het Boerenbondsmuseum

Op zondag 18 augustus a.s. kunt u met eigen ogen zien dat ambachten uit kunnen groeien tot een hobby. Onze eigen vrijwilligers exposeren verspreid over het hele museumterrein hun eigen werk, van schilderkunst, siersmeden, vilten en kantklossen tot beeldende kunst, tekenen en andere oude ambachten.

Ook bijzonder: een van onze vrijwilligers bouwt zelf kistdraaiorgels en maakt zelf de muziekbanden/-boeken. U kunt niet alleen kijken naar het resultaat, maar er worden ook demonstraties gegeven. Dus komt het zien en laat u verrassen!

Voor een ritje door de omgeving van het museum kan iedereen die middag gratis met de huifkar mee. De muzikale omlijsting op het plein wordt verzorgd door “Wai zen ut mar” uit Beek en Donk. Het museum is deze zondag geopend van 13u tot 17u.

Foto: een schilderij gemaakt door onze vrijwilliger Pieter van Boxtel “de Pandelaarse Kampen”