Voor de minder valide bezoekers

Het museum, dorpsplein en de meeste gebouwen zijn over het algemeen toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het hoofdgebouw beschikt over een lift om u naar de bovenverdieping te brengen.

De akkers, velden, de veldkapel van Pater Gerlachus van den Elsen het NCB Gebouw en de kortgevelboerderij zijn gelegen aan niet verharde wegen, waardoor sommige plaatsen bij regenachtig weer moeilijker begaanbaar zijn. De veldkapel is wat verder van het terrein gelegen, waardoor een bezoek met rolstoel niet wordt aangeraden. De zolder van het Wevershuisje is, vanwege de steile trap, helaas niet voor mindervaliden of mensen die slecht ter been zijn te bezichtigen.

Voor mensen die slecht ter been zijn, is er een beperkt aantal gratis te gebruiken rolstoelen beschikbaar in ons entreegebouw. Het is niet mogelijk deze rolstoelen te reserveren.

Toiletten

U vindt een aangepast toilet in het hoofdgebouw van het museum.

Geleide honden

Geleidehonden voor visueel -, auditief - en motorisch gehandicapten zijn, in tegenstelling tot andere viervoeters, wel toegestaan in het museum en in de horecalocaties, historische gebouwen en tentoonstellingsruimten. Gelieve uw geleidehond bij binnenkomst aan te melden bij de informatiebalie.