Het Dorp van Sinterklaas

Ook dit jaar komen Sinterklaas en de pieten naar Nederland. Met de stoomboot vol pakjes varen zij over de grote, grote zee.. hoezee! Van de Pietenschool, via de Bakkerij tot in Sint z’n werkkamer Op 18, 19, 20 & 21 november 2021 logeren en werken Sint en de pieten in het Boerenbondsmuseum in Gemert. Ze hopen dan weer heel veel bezoek te mogen ontvangen, want dat vinden ze erg gezellig. Schoorsteenpieten Sinterklaas neemt nieuwe pieten mee naar Gemert. Ze worden door de volwassenen ook wel Schoorsteen- of Roetveegpieten genoemd. Maar eigenlijk heten ze gewoon Piet. Of Pakjespiet, Bakkerspiet, Postpiet…. Trouwens; de schoorsteenpiet is nèt zo leuk, lief, grappig, slim, handig, snel en ondeugend.

LET OP: Het dorp van Sinterklaas is enkel te bezoeken met een speciaal gekocht kaartje (e-ticket). Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar. In 2019 vlogen de kaartjes als warme pepernoten over de digitale toonbank. Om de druk wat te verlagen, is er vanaf dit jaar een lotingssysteem. Meer informatie over de spelregels m.b.t. de kaartverkoop kijk op https://www.hetdorpvansinterklaas.nl/kaartjes/.

Er worden géén kaarten bij de ingang verkocht. Ook de jaarkaarten van het Boerenbondsmuseum zijn deze dagen niet geldig. Ook De Museumjaarkaart (MJK) is niet geldig.

Voor meer informatie over Het Dorp van Sinterklaas: www.hetdorpvansinterklaas.nl.