Reguliere openingstijden

Het Boerenbondsmuseum is het hele jaar op zondag open van 13.00u tot 17.00u.

En verder van 24 maart tot en met 4 november op dinsdag tot en met zondag van 13.00u tot 17.00u.

Afwijkende openingstijden

  • Nostalgische kermis

Het Boerenbondsmuseum is gesloten op

  • Maandagen
  • 27 april (Koningsdag)
  • 25 december (1e Kerstdag)
  • 1 januari (nieuwjaarsdag)

Evenementen bij het Boerenbondsmuseum

Jaarlijks vinden bij het Boerenbondsmuseum diverse evenementen plaats. Tijdens deze evenementen gelden afwijkende openingstijden en entreeprijzen. Houdt er bij deze evenementen tevens rekening mee, dat de museumgebouwen mogelijk niet of beperkt toegankelijk zijn en dat er geen of minder demonstraties/ ambachten worden getoond.

Volendam van het Zuiden

Dit jaarlijkse muzikale pleinfestijn vindt plaats in juni. Tijdens deze middag treden diverse lokale, regionale, nationale en zelfs internationale artiesten op op het gezellige dorpsplein van het museum. Dit evenement is alleen met vooraf gekochte kaarten te bezoeken. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aan de kassa zijn op de dag van Volendam van het Zuiden ook nog kaarten verkrijgbaar. De jaarkaarten van het Boerenbondsmuseum zijn deze dag niet geldig. Voor meer informatie: www.volendamvanhetzuiden.nl

Dorp van Sinterklaas

In het 3e weekend van november vindt elk jaar Het dorp van Sinterklaas plaats in het Boerenbondsmuseum. Dit evenement is alleen met vooraf gekochte e-tickets te bezoeken. Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar en er worden géén kaarten bij de ingang verkocht. De jaarkaarten van het Boerenbondsmuseum zijn deze dagen niet geldig. Voor meer informatie: www.hetdorpvansinterklaas.nl.

Winterpleinfestijn

Vanaf het 2e weekend in december tot en met de 1e zondag van januari kan er elk jaar geschaatst worden tijdens het Winterpleinfestijn. Voor informatie en openingstijden zie www.winterpleinfestijn.nl. Let op: tijdens deze periode is het museum gewoon geopend maar zijn onze gebouwen beperkt toegankelijk.