De ambacht van papierscheppen staat zondag 22 september centraal in het Boerenbondsmuseum. Ook worden demonstraties gegeven van de boekdrukkunst. Bij papierscheppen gaat het om het maken van papier. Pulp wordt gestort in een grote roerkuip. Pulp wordt hierin geroerd zodat vezels los op het water blijven drijven. Het water wordt over een zeef uitgestort, waarna de vezels op de zeef blijven liggen. Vervolgens wordt het papier gewalst. Voor de introductie van een stoomdroogmachine werden de losse vellen papier tot slot te drogen gehangen.

Zoals elke zondag ook deze middag weer verschillende demonstraties in de ambachtsgebouwen. Kinderen mogen een ansichtkaart maken en touwvlechten er zijn Oud Hollandse spellen (binnen). Muziek: 't Kumt van eiges Het museum is geopend van 13u tot 17u.