Brabantse klederdracht in het Boerenbondsmuseum

In het Boerenbondmuseum is in het plattelandsschooltje een permanente tentoonstelling te bezichtigen van Brabanste klederdracht. Deze expositie toont een uitgebreide collectie Brabantse poffers (mutsen), maar ook kinder- dames- en herenkleding van begin vorige eeuw die gedragen werd rond diverse gebeurtenissen in het leven, zoals doop, heilige communie, huwelijk en rouw. De tentoonstelling is zeker een bezoekje waard als u in het museum bent. En op zondag 25 juli kan iedereen op de foto in authentieke Brabantse klederdracht in een van de gebouwen van het museum.

Op het dorpsplein kan iedereen zich verkleden om vervolgens in een van de gebouwen op de foto te gaan; zittend voor de openhaard in d’n herd, aan tafel in de goei koamer, in de banken van het schooltje of aan de toog in het caféetje.